FB Vánoční dárek vám pomůže získat odškodnění | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Každým rokem vybalí spousta lidí pod vánočním stromečkem mobilní telefon. Smartphone se ale nehodí jen na volání a skvělá selfíčka. Málokomu dochází, že fotoaparát a video, které obsahuje každý modernější přístroj, dokážou skvěle posloužit k tomu, abyste získali maximální možné odškodnění po dopravní nehodě či při pracovním úrazu.

Stali jste se účastníkem dopravní nehody? Pokud je to jen trošku možné, zkuste si celou situaci nafotit a natočit právě na mobil. Na fotku byste měli zaznamenat i pozici aut, vyhnete se tak častým sporům o tom, jak k celé nehodě došlo a kdo ji zavinil. Vyfoťte také svá zranění, záležet si dejte i na následcích, které poměrně rychle mizí - tedy na modřinách a pohmožděninách. V každém případě ale pamatujte na to, že přednost má první pomoc zraněným a vaše vlastní bezpečnost.

Dobrý nápad je i ofocení a uložení všech lékařských zpráv, které budete mít jak po ruce, tak i částečně zálohované.

Spravedlivé kompenzace pracovního úrazu? Pomůže mobil

Všichni zaměstnavatelé jsou ze zákona pojištěni pro případ, že se jejich pracovníkům stane nehoda. Bohužel se někteří z nich brání tomu, aby úraz uznali jako pracovní, což je pro odškodnění klíčové. Fotodokumentace situace, celého zranění i jeho následků bude důležitým argumentem a pomůže získat spravedlivou finanční kompenzaci pracovního úrazu.

Zvlášť důležitá je dobrá dokumentace v případě, že se úraz stane na home office, který je kvůli covid 19 velmi rozšířenou volbou. Foto či video pomůže dokázat, že se vám pracovní úraz stal skutečně poblíž počítače či v přímé souvislosti s prací.

Led na chodníku

V zimě se často setkáváme se zraněními po pádu na chodnících. I zde vám pomůže získat odškodnění dobrá dokumentace - dokáže, že jste si nohu zlomili na chodníku, který byl skutečně pokryt ledem a nikdo ho tedy dostatečně neuklidil a nezabezpečil.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: