FB Před cestou do zahraničí si pořiďte neprůstřelnou pojistku | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Chystáte se do zahraničí a jste zodpovědní? Pak jistě uzavřete cestovní pojištění. S tipy od Vindicia by se mělo blížit neprůstřelnosti :-) určitě se mrkněte i na další naše rady, rozebírali jsme například i to, jak se pojistit, pokud máte vážný vleklý zdravotní problém. Naším cílem je, abyste nepřišli o odškodnění.

Zohledněte lokalitu

Pojišťovny od vás potřebují vědět, kam se vlastně vydáváte. Jiné podmínky i ceny budou platit pro eurovýlet na Slovensko či do Maďarska, odlišné budou u Bosny a Hercegoviny a zcela jiné vás budou čekat i cesty do Nepálu. "Nepodceňte to, a to ani když do země mimo Evropskou unii jen nakouknete," varuje Tomáš Beck, expert na odškodnění z Vindicia. Pokud si dojednáte pojištění pro cestu do Chorvatska, mělo by pokrývat i případné nehody, které se stanou v průjezdných státech. Ale jestliže si z dovolené odskočíte na návštěvu do Srbska, které v EU není a nehoda se vám stane právě tam, mohou se objevit problémy. Pořádně si proto prostudujte, jaké podmínky platí.

Připojistětě si rizikové aktivity

Jedete lézt po horách, potápět se? Pozor, roli hraje jak styl (zda jdete jen na túru, popřípadě se chystáte zdolávat vysoké skalní masivy), tak i výška či hloubka. Pokud myslíte, že nebudete jen šnorchlovat, ale také se potápět, rozhodně se připojistěte. Myslete zde na zadní vrátka - pokud budete mít skvělé pojištění, ale zraníte se při aktivitě, kterou pojišťovna považuje za rizikovou, můžete o odškodnění za úraz v zahraničí přijít. Je to tak důležité, že jsme tématu věnovali samostatný blog.

Zkontrolujte výluky Rozhodně nezanedbejte kontrolu a celou smlouvu si přečtěte. Zjistěte, jaké jsou vaše povinnosti v případě nehodu či úrazu, komu a kdy vše hlásit. Bedlivě se také seznamte s tím, co pojišťovna zahrnula mezi výluky!

Pojištění raději naddimenzujte.

Máte se z cest vrátit v sobotu večer? Pak si určitě pojistěte i neděli. Nikdy totiž nevíte, co vás zdrží. Pokud byste například zůstali stát v koloně na dálnici a nehoda se vám stala až po půlnoci, pojišťovna nic plnit nebude. Pro ni jednoduše pojištění nemáte.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: