FB Nepřipravte se o statisíce, drtivá většina těch, co odškodnění řeší, uspěje | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Člověk zraněný při nehodě má v průměru právo na částku cca 800 tisíc korun - samozřejmě záleží na tom, jak vážná jsou jeho zranění a jejich další dopady na budoucí život. Pojišťovny ale často vyplatí jen 30 procent z uvedeného nároku. Zranění totiž zpravidla vůbec netuší, na jaká odškodnění mají právo a smíří se s prvním lékařským posudkem. Mohou tak ale přijít o desítky až stovky tisíc, vyplývá ze statistik společnosti Vindicia.

"Bohužel se stále setkáváme s tím, že lékaři vychází ze starších metodik a nezohledňují celou situaci. Pokud se klient s prvním posudkem nespokojí a vyžádá si pomoc odborníků, může získat daleko vyšší odškodné. A to i o několik set procent, uvádí Tomáš Beck, expert společnosti Vindicia, která se na spravedlivé odškodnění po dopravní nehodě specializuje. Průměrné odškodné dosahuje asi 800 tisíc na účastníka.

„Novou zbraň dal lidem do ruky nový Občanský zákoník. Lidé, kteří jsou aktivní a situaci s odškodněním řeší, uspějí v naprosté většině případů," zdůrazňuje Beck. Podle něj je zásadní, aby se lidé o možnosti odškodnění zajímali ještě dřív, než se nehoda či jiné neštěstí stane. Stačí základní povědomí o tom, na co má člověk nárok a co je třeba učinit za první kroky. Jakmile totiž už k bouračce dojde a člověk samotný, popřípadě jeho blízcí jsou zranění, na zjišťování bližších informacích o kompenzacích pro oběti dopravních nehod nebývá čas ani energie.

Nejpohodlnější je vyhnout se soudu, proces se zrychlí o měsíce až roky

Pro klienta je nejvýhodnější, když se otázka odškodnění vůbec nedostane k soudu. Odborníci zpracují lékařský posudek, připraví argumenty a s pojišťovnou vše domluví.

„Nejenže klient získá daleko vyšší odškodnění, ale ještě se vyhne všem povinnostem, které se soudy souvisí. Opakované docházení k soudu může být pro člověka, který navíc často bojuje s následky nehody, velmi komplikované. Navíc se celý proces výrazně zkrátí, v průměru o 6-12 měsíců,“ vysvětluje Tomáš Beck. Právě mimosoudní řešení je specialitou společnosti Vindicia.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: