FB Mobil - dobrý pomocník, ale i potenciální problém | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Žijeme v době, kdy kapsu jen málokoho z nás netíží mobilní telefon. Ty se navíc v posledních letech proměnily v malé počítače, kde můžeme vyřídit skoro vše od rezervace v restauraci až po odeslání služebních mailů. Mnoho z nás navíc na mobilu lehce hřeší, klasickou jsou například účty na sociálních sítích a neustále chrlené nové a nové články, které lákají k pročtení. A někteří modrým obrazovkám neodolají ani ve chvíli, kdy sedí za volantem.

Jenže řízení s telefonem se vůbec nemusí vyplatit. Pokud vás při něm nachytá policie, může váš prohřešek ocenit pokutou ve výši 1000 korun (ve správním řízení i násobně výše) a dvěma body. A pokud máte mobil v ruce i ve chvíli, kdy dojde k bouračce, může se to dokonce situace propsat i o výše odškodnění.

Jsou ale momenty, kdy je mobil výborným pomocníkem.

Kdy? Právě po nehodě.

Až nečekaně často se totiž objevují spory o to, kde se které auto nalézalo a kdo je tedy viníkem nehody. Pokud to situace dovolí, můžete vše telefonem zdokumentovat, nejlépe natočit. Budete pak mít v ruce důkaz o tom, že brzdná dráha se bezprostředně po nehodě opravdu nacházela za žlutým Fiatem, nikoliv za červeným Fordem, jak tvrdí jeho řidič. Nezapomeňte dokumentovat celou scénu, nejen detaily.

Pokud to jen trošku jde, poproste svědky nehody o to, aby vám na sebe dali kontakt. Můžete je oslovit v případě, že se objeví další nejasnosti. Údaje si snadno uložíte právě do telefonu.

A v neposlední řadě můžete mobilem zaznamenat různá poranění, která lékař nezaznamenal do zprávy - například oděrky, modřiny či malé řezné rány.

Na závěr pro vás máme speciální tip: stáhněte si do telefonu aplikaci ZÁCHRANKA, díky které se kdykoliv snadno dovoláte pomoci a po nehodě nemusíte složitě navádět záchranáře, aby vás našli v terénu, který možná samo neznáte.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: