FB Velikonoce? Pozor na alkohol za volantem! | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Po dvou letech strávených s epidemií covid 19, která do značné míry utlumila veřejný život, si konečně můžeme vychutnat Velikonoce bez velkých omezení. A to znamená návrat ke starým dobrým tradičním zvykům včetně pomlázky. K ní však v mnoha oblastech automaticky patří i sklenka něčeho ostřejšího. Nic proti - pokud ovšam následně nesednete za volant, popřípadě vedle někoho, kdo se takto posilnil.

Co totiž v takovém případě hrozí? Kromě ohrožení zdraví a životů ostatních lidí na silnici, je konec s dobrými vyhlídkami na odškodnění. A to dokonce i v případě, kdy nehodu prokazatelně zavinil někdo jiný, například proto, že vám nedal přednost při najíždění z vedlejší komunikace. Alkohol v krvi je totiž považován za tak velké provinění proti pravidlům a tak závažnou přitěžující okolnost, že z odškodnění za nehodu v drtivé většiny případů není nic. "Vždy totiž vyvstane otázka, jak by člověk za volantem reagoval, kdyby nebyl pod vlivem. Se zcela čistou hlavou by třeba stačila o půl vteřiny rychlejší reakce, aby ke srážce vůbec nedošlo," vysvětluje Tomáš Beck z Vindicia, expert na kompenzace po dopravní nehodě.

S alkoholem za volantem je tedy situace naprosto jasná. Co se ale děje v případě, kdy někdo dobrovolně nastoupí k opilému řidiči? "Tady je to složitější. Záleží jak na tom, do jaké míry byl řidič opilý, tak i na tom, zda o tom spolujezdec skutečně věděl. Lidé si často myslí, že jde jen a pouze o jejich hloupost a přijdou o celé odškodnění. To ale nemusí být pravda, častěji dochází jen ke krácení. I tak si lidé mohou přijít na poměrně slušné peníze," uvádí Beck.

Nezapomínejte ani na to, že o Velikonocích vyjíždí na silnice mnoho nezkušených či svátečních řidičů. Buďte proto při řízení ještě obezřetnější než jindy. A pozor! Výše zmíněného faktu pochopitelně využívají k častějším kontrolám i policisté, takže nohu z plynu...;)

Při jakýchkoliv pochybách neváhejte kontaktovat Vindicia, která ráda vše vysvětlí. V případech získávání odškodnění po dopravních nehodách dosahuje více než 90% úspěšnosti. A klienti se nemusí ničeho obávat - pokud pro ně Vindicia odškodnění nevymůže, nebere si žádné poplatky. Lidé tak nic neriskují.

Přejeme vám krásné Velikonoce, pár dní odpočinku a čisté hlavy i bezpečný dojezd domů.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: