FB Vindicia v médiích
Vypnout Preloader

Ve svých článcích i mediálních výstupech Vindicia opakovaně upozorňuje na zásadní problém: asi 80 % lidí vůbec netuší, na co mají v rámci odškodnění právo. A svým způsobem to dává smysl. Vždyť kdo řeší pracovní úrazy nebo možné následky dopravní nehody preventivně? Jenže nezpomínejme, že se jen v Česku se každým rokem stane 100 000 bouraček a dojde k více než 40 000 pracovním úrazům. A to je hodně vysoké číslo. Ve chvíli, kdy už se průšvih stane, je pozornost lidí úplně jinde. Soustředí se na vlastní uzdravení i ekonomické přežití. Kdyby ale dopředu měli alespoň základní povědomí o svých právech, výrazně by jim to zjednodušilo situaci a pomohlo jim to - třeba právě i s financemi. Nehledě na to, že některé kroky je třeba udělat hned na začátku správně, aby pak lidé získali adekvátní a spravedlivé odškodnění a nikoliv jen jeho malou část.


Malé povědomí o právech dobře ilustruje jeden případ z naší praxe. Týkal se tragické dopravní nehody mladých lidí, kteří vyrazili do zahraničí za prací. Bohužel vinou řidiče bourali, část posádky se těžce zranila a mladinká spolujezdkyně přišla o život. Nás z Vindicia si najal jako experta jeden ze zraněných, kterému jsme měli zajistit odškodnění. U zahraničních nehod je to přece jen vždycky trošku výzva. My jsme uspěli a pro mládence získali přes milion korun. Když jsme s ním hovořili, mezi řečí zmínil, jak je mu líto rodiny zemřelé kamarádky. A my jsme zjistili, že celá rodina zesnulé dívky vůbec netuší, že si mohou cokoliv nárokovat. Žila v představě, že pokud slečna jela v autě s viníkem nehody, žádné právo na kompenzaci není. My jsme se s nimi spojili, situaci jim vysvětlili a případu se ujali. Vymohli jsme pro rodinu více než 3 miliony korun, které si mezi sebe rozdělili rodiče, prarodiče a sourozenci zemřelé dívky. Milovanou členku rodiny jim to sice samozřejmě nevrátí, ale částka jim pomůže překlenout složité období, kdy je člověk ztrátou paralyzovaný a myslí na vše jiné, než na ekonomické zajištění.

Pamatujte, že nárok na kompenzaci máte i v případě, že sedíte v autě, které řídí viník nehody! Vy jste stále poškození, částka je tak placena z jeho povinného ručení.

Více najdete přímo v článku, který připravil portál Idnes.cz:

idnes.jpg


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: [email protected]


Sdílet článek s přáteli / kolegy: