FB Trvalé následky - když úraz ovlivní váš další život | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Když se člověk vážně zraní při nehodě či v práci, v prvé řadě se řeší okamžité následky. Bolestné pokrývá samotné zranění, další peníze člověk získá i jako kompenzaci ušlého platu či jako ošetřovné. Jenže co když některé komplikace přetrvávají? Zlomenina nohy se může špatně zahojit, takže zraněný i měsíce po úrazu kulhá. Často musí výrazně změnit svůj styl života, například se vzdát oblíbeného sportu, v horším případě pak práce. Tyto dopady na dlouhodobé zdraví a život člověka se posuzují rok od okamžiku, kdy je ukončena léčba. A člověk, jehož další roky jsou zraněním výrazně ovlivněny, má samozřejmě nárok na odškodnění.

Důležité je, abyste si tohoto problému byli vědomi. Začala vás tři měsíce po zranění bolet hlava, záda, popřípadě krční páteř? Vyhledejte lékařské ošetření a doktory informujte o úrazu, který se vám stal. Ptejte se, zda je mezi vašimi problémy a prvním zraněním není souvislost - a pokud ano, trvejte na tom, aby ji zapsal do lékařské zprávy. Naražená krční páteř se často ozývá se zpožděním například u dopravních nehod. “A zaměřte se i na dopady na vaši psychiku! Pokud se zraníte při bouračce dvou autobusů, nemusí být výjimkou trauma, kdy se budete bát cestovat hromadnou dopravou. To váš život samozřejmě výrazně omezí a diskuze o adekvátním odškodnění je rozhodně na stole,” je přesvědčen Tomáš Beck, expert na kompenzaci společnosti Vindicia.

fotbal.JPG

Člověk, který miluje sport a následkem úrazu o možnost sportovat přijde, má samozřejmě nárok na kompenzaci.

Pro pojem trvalé následky se ovšem nyní daleko více používá pojem “ztížení společenského uplatnění”, který je komplexnější a zahrnuje i další aspekty. Více si o něm přečtěte v jednom z našich starších blogů.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: