FB Špatná zpráva, letošní říjen byl na silnicích tragičtější než loňský | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Od začátku roku podle Policie České republiky a jejích statistik zemřelo při dopravních nehodách 388 lidí. Tragický byl letošní říjen, kdy si provoz vyžádal 45 obětí, o 9 více než stejný měsíc v loňském roce. A příčiny? České noviny uvádí klasický mix důvodů: nepřizpůsobení rychlosti, nevěnování se řízení a nedání přednosti v jízdě.

Vyšší počet zemřelých je logickým důsledek většího množství nehod - i zde byl letošní říjen výrazně více negativní než loňský. Stalo se o 1200 bouraček více, celkem dokonce 9000 střetů. "Nezapomínejme ale, že loni v říjnu se opět vzmáhala epidemie covid 19. Ta se na číslech jednoznačně podepsala, měsíce, které spadaly do jarního lockdownu, vykázaly výrazné snížení počtu nehod. A na podzim, kdy se situace opět zhoršila a přišla tvrdá omezení, byla situace podobná," připomíná Tomáš Beck z Vindicia. Ačkoliv se tedy jedná o výrazně větší počet smrtelných nehod než v roce 2020, oproti dlouhodobému průměru šlo o méně tragický říjen. Třetinu obětí tvořily motorkáři.

"Nezapomínejme, že na odškodnění mají právo nejen sami poškození a zranění, ale také pozůstalí po nehodě. Často o svých nárocích buď vůbec netuší, nebo věří různým nesmyslům a mýtům. Setkáváme se třeba s přesvědčením, že pokud si někdo dobrovolně sedl do auta k opilému řídiči, ztrácí na jakékoliv odškodnění právo. To ale není pravda, částka se může maximálně krátit," uvádí Beck. Podle něj stále platí, že pokud se lidé spolehnou na to, že jim odškodnění vyplatí pojišťovna, získají v průměru jen asi třetinu částky, kterou by mohli nárokovat. Klasická hodnota kompenzace se přitom točí okolo 800 tisíc korun.

Vindicia se na odškodnění po dopravních nehodách specializuje, její úspěšnost při vymáhání kompentace přesahuje 90 %. Klienti se navíc nemusí bát vstupních poplatků. Platí, že pokud společnost odškodnění nezíská, klient nic neplatí.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: