FB Děti se vrací do škol, dejte proto větší pozor
Vypnout Preloader

Prázdniny jsou u konce! To znamená, že se do škol vrací desítky tisíc žáků i studentů. První týdny si zase musí zvykat na pevnější režim. A právě to je pro řidiče poměrně dost rizikový okamžik. Obrňte se proto trpělivostí, tolerancí a obrovskou dávkou předvídavosti. Děti mohou být rozjívené, zabrané do hovorů s kamarády a třeba nečekaně vběhnout do vozovky.

Samostatnou kapitolou jsou prvňáčci, kteří se objeví na úplně neznámém místě, s jehož riziky se ještě musí pečlivě a opatrně seznámit. Buďte, prosím, milí i v situacích, kdy se třeba dítko na váš vkus až příliš dlouho loučí v autě s rodiči a blokuje provoz. Není důvod školáčky hned brzy ráno rozhodit usilovným troubením.

Jakmile se blížíte k jakékoliv škole, dejte, prosím, nohu z plynu. Pamatujte, že jsou děti malinké a nemají tak dobrý odhad. Mezi dalšími vozidly je vůbec nemusíte spatřit a ony mohou špatně odhadnout vzdálenost a snažit se přeběhnout v situaci, kdy měly počkat.

Jestliže spěcháte, rovnou počítejte s tím, že se kolem škol mohou tvořit kolony a zkuste zvolit alternativní trasu.

banner 3 kopie.png

Začátek školního roku je na silnicích zatěžkávací zkouška

Situaci a nervy řidičů může prověřit i náročnější provoz obecně - nejen děti se totiž vrací z prázdnin. Volnější režim a dovolené končí i firmám a jejich zaměstnancům. Opět si je třeba zvyknout na větší počet vozů hromadné dopravy, které uzavřely úspornější dovolenkový provoz i na více aut na silnicích. Koneckonců, rodiče své děti do škol často vozí, takže jdou obě věci ruku v ruce.

Pokud už k nehodě dojde, je tu pro vás Vindicia, která zajistí spravedlivé odškodnění dopravní nehody.

Dětem i rodičům přejeme krásný a vydařený začátek školního roku plný nádherných momentů - a bez bouraček i jiných zádrhelů :-)


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: [email protected]


Sdílet článek s přáteli / kolegy: