FB Jak nám může mobilní telefon pomoci s odškodněním? Uvádí Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Velmi často se setkáváme s varováním, ať řidiči při jízdě netelefonují a mobilu se vlastně kromě sledování navigace nejlépe vůbec nevěnují. Má to velmi dobrý důvod, protože pro bezpečné řízení je třeba plná pozornost. Ovšem Vindicia jako odborník na odškodnění vám prozradí, proč je mobilní telefon skvělý pomocník, díky kterému získáte spravedlivé odškodnění po nehodě.

Snad každý už používá chytrý mobilní telefon s dotykovým displejem, tedy přístroj s docela dobrým foťákem, možností sledovat a označit polohu, nahrát video. Když bouráte, tyto schopnosti se vám velmi hodí. Divili byste se, jak často vznikne spor o tom, kdo za nehodu mohl a jak se vlastně stala. Pokud máte telefon, ihned jak to bude bezpečné, celou scénu nafoťte či natočte. Uchováte skvělý záznam o tom, kde které auto zůstalo stát. Odborníci pak budou mít podklad pro určení, kdo za ni tedy reálně mohl.

Stejně tak je vhodné pořídit si záznam svědků. Můžete na mobil natočit jejich slova o tom, jak se nehoda stala a že druhý řidič jel na padesátce jako blázen a vůbec nebrzdil. Poproste je, ať na záznam řeknou i svá jména a telefonní čísla po případ, že by se o jejich výpověď zajímala policie.

Někdy nelze nehodu řešit hned - třeba když byla skutečně vážná a prvořadou snahou bylo zachránit životy a dostat všechny do bezpečí. Rychlý cvak ale může zdokumentovat, kdy a kde se nehoda stala. Řada mobilů má funkci, kdy fotka udává čas a polohu, kdy a kde byla pořízena. Díky tomu máte další cennou dokumentaci. Při případném sporu budete mít pro svá slova pevný důkaz.

banner 5 kopie.png

Existují speciální aplikace určené přímo pro záznam nehody. Mrkněte na to, zda vám některá vyhovuje a pokud ano, do mobilu si ji nainstalujte. Při bouračce vám může pomoci, ale musíte ji mít nahranou už předem. Během stresu po nehodě si na nějaké instalace pravděpodobně vůbec nevzpomenete. Samostatnou kapitolou je fantastická aplikace Záchranka, kterou by měl být v mobilu i člověk, který nevytáhne paty z bytu, jak je rok dlouhý. Jejím prostřednictím snadno přivoláte pomoc, jakmile se objeví potíže.

Mobilní telefon také usnadňuje komunikaci s pojišťovnou, právníky nebo jinými zúčastněnými stranami. Díky tomu můžete rychleji řešit potřebné záležitosti a dokumentaci, což může urychlit celý proces odškodnění. Nejlepší je rovnou zavolat přímo nás a my ve Vindicia vám poradíme, co od první chvíle dělat, abyste zvýšili své šance na ziska maximální výše odškodnění.

Pomocí mobilního telefonu můžete rychle vyhledat kontaktní údaje pro svou pojišťovnu, najít vzory formulářů pro hlášení nehody nebo si ověřit, jaké informace byste měli na místě nehody shromáždit. To vám umožní být lépe připraveni a zajistit, že na nic důležitého nezapomenete. Veďte v patrnosti, že podmínky pojistky někdy vyloženě trvají na tom, že musíte nehodu do určité doby ohlásit.

Mobil také poslouží jako dobrá záloha. Všechny důležité informace, lékařské zprávy a dokumenty si pečlivě vyfoťte a uložte si je do telefonu i mimo něj (na cloudové uložiště, nebo je sami sobě pošlete mailem). Budete k nim mít přístup odkudkoliv, protože nebudou jen ležet vytištěné doma v zásuvce. Expert na odškodnění tak získá potřebné informace během pár minut.


Pamatujte na to, že mobil je velice zlý pán, kterému se při řízení nesmíme věnovat, protože byhcom nehodu mohli sami způsobit. Jakmile už ale k bouračce dojde, stává se skutečně velmi cenným pomocníkem, díky kterému se může dopomoci spravedlivého odškdnění po dopravní nehodě.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: [email protected]


Sdílet článek s přáteli / kolegy: