FB Jak řídit během povodní poradí Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Česko trápí nepřetržitý déšť a vysoká voda. Prosíme, buďte na silnicích opatrní. Zásadní je dodržovat pokyny policistů, hasičů a dalších zodpovědných složek. Respektujte uzavírky, nepodceňujte varování. Co se odškodnění po případné nehodě týká, vždy se bude hodně koukat na to, zda jste přizpůsobili jízdu stavu vozovky. Takže nohu z plynu.

Vyplatí se také sledovat některé mapy, které jsme pro vás vytipovali. Ve všech případech přpomínáme, že se situace může velmi dynamicky měnit.

V prvé řadě je tu samozřejmě předpověď počasí, kdy můžete sledovat vývoj srážek právě pro vaši oblast, a to až na úroveň místních obcí. Použijte svou oblíbenou a oveřenou aplikaci. Web CHMI navíc spravuje speciální stránku, která data interpretuje a přetváří je do případných varování. Mapa je neustále aktualizovaná a na úrovni okresů tak víte, na co se můžete připravit. Včas můžete schovat venkovní techniku, auto zaparkovat do garáže, zajistit si dostatek pytlů s pískem.

Pvoda.jpg

Mapu se stavem jednotlivých povodí a řek najdete na webu Hydro.chmi.cz. Pro některé řeky uvádí i predikce dalšího vývoje, takže včas poznáte, zda máte přeparkovat auto, nebo naopak rychle zajet vyzvednout staršího člena rodiny.

Pvod.jpg

Pokud nemusíte, vůbec do postižených oblastí nejezděte. Některé části republiky, například Jeseníky, jsou aktuálně kvůli vysoké vodě odříznuty. Pokud ale přece jen potřebujete, držte se dopravních map, které by měly uvádět i informace o neprůjezdných komunikacích. Dobře poslouží třeba klasické Mapy.cz. Nezapomínejte, že omezení mohou kvůli likvidaci následků záplav trvat i celé dny, v případě zničených mostů i týdny po konci povodně.

Pvodak.jpg

Hodně štěstí a držte se!


Další tipy pro těžké situace najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: [email protected]


Sdílet článek s přáteli / kolegy: