FB Pokud pořádáte tábor, pořádně se pojistěte | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Nebudeme si nic nalhávat - kdo ochotně, se zájmem a radostí pořádá dětstský tábor, je sice úžasně aktivní, ale zároveň tak trošku jednou nohou v kriminále. Je neskutečně těžké nastavit pravidla tak, aby byly děti v bezpečí, ale zároveň si užily pořádnou míru dobrodružství a samostatnosti. Pokud nechceme, aby mladá generace trávila čas jen u mobilů, počítačů a v nákupních center, je třeba ji vytáhnout do přírody a nechat ji trošku spoléhat samu na sebe. To ovšem znamená, že se zvyšuje prostor pro možné úrazy.

"Pokud se dítě na táboře či podobném programu zraní, má samozřejmě nárok na odškodnění," myslí si Tomáš Beck z Vindicia. Rodiče, kteří dítě svěřují vedoucím do péče, mají plné právo očekávat, že se jim vrátí zdravé. Nehody se však stávají i těm nejvíce odpovědným

"V prvé řadě doporučuji sjednání opravdu vysoké pojistky. Tábory i školy v přírodě sice pojištěné bývají, ale na naprosto nesmyslnou částku. V případě opravdu vážných zranění se odškodnění vyšplhá na stovky tisíc korun, někdy i miliony. Není přitom výjimkou, že se pojistka připravuje jen na pár desítek tisíc," upozorňuje Beck, podle kterého je tato situace nebezpečná pro stranu oběti i pro pořadatele akce. "Bez dobré pojistky může dojít k tomu, že se rodičům vrátí zraněné dítě, o které se musí intenzivně starat, což je připraví o prostředky - kvůli špatné pojistce si na žádné finance nepřijdou. Stačí přitom jeden jediný skok do vody, kde je schovaný kámen. Život rodiny to zcela změní. A zároveň to může zcela zruinovat pořadatele akce, kteří jen chtěli zorganizovat dětem pěkné prádzniny. Jenže v případě, že odškodnění nepokryje pojistka, ho blízcí budou vymáhat právě zodpovědných osobách."

Buďte proto opatrní a počítejte raději s vyšší částkou.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: