FB Pojištění na cesty? Pár stovek vám může zachránit statisíce | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Před cestou do zahraničí by to měla být samozřejmost. Než vyjedete, sjednáte si u vybrané pojišťovny dobré pojištění na cesty. Je to rozhodně dobrý nápad, Vindicia důrazně nedoporučuje spoléhat se na základní ošetření, na které máte jako občané EU nárok. Reálné ceny za lékařský zákrok jsou v zahraničí vysoké, a nakonec byste mohli doplácet stovky tisíc korun.

Co konkrétně nepodcenit? Připojištění na rizikové aktivity.

Určitě to znáte - plánujete dovolenou v horách, ale rozhodně se nechystáte na žádné extrémní túry, popřípadě horolezctví. Proč byste proto připláceli za nějaké rizikové aktivity?

Těšíte se do Egypta, kde se tak báječně šnorchluje mezi korálovými rybami, želvami, ba dokonce delfíny. Takové placatění na mělčině bude určitě stačit. Proč tedy připlácet za potápění do větší hloubky?

Jenže pozor! Pokud se takto rozhodnete, musíte pak opravdu dodržet, k čemu jste se zavázali. To znamená jen lehké výšlapy po turistických stezkách, a to občas dokonce i jen do určité nadmořské výšky. Pojišťovna nemá důvod přimhouřit oko. Pokud se úraz stane nad pojištěnou nadmořskou výšku či během náročnější aktivity, než jaká je popsána v základní pojistce, neodvezete si z ciziny jen těžké zranění, ale i pořádný dluh.

Dobře to ilustruje příběh, se kterým se Vindicia potkala. „Víme o případu potápěčky, která se příliš rychle vynořila a potřebovala dekompresní komoru, což je poměrně drahá záležitost. Pojišťovna ale plnění odmítla, protože pojistka byla sjednána na potápění do pěti metrů bez přístroje, žena se ale potápěla do třiceti metrů s přístrojem,“ popisuje Tomáš Beck, expert na odškodnění. Hyperbarická terapie ve speciální komoře stála 25 000 euro, které žena musela uhradit sama. A přišla i o odškodné trvalých následků.

Pokud si tedy jen trochu nejste jisti, zda vás na místě nezlákají více rizikové aktivity, rozhodně se neváhejte připojistit. Pár stovek navíc vám může přinést plnění v podobě stovek tisíc korun a ochránit vás před velice vysokými dluhy.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: