FB Podvádět se nevyplácí | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Odškodnění za nehodu či pracovní úraz se může v některých případech vyšplhat na vyšší stovky tisíc, ba dokonce se někdy počítá v řádech milionů. To vše, aby posloužilo jako kompenzace zhoršené úrovně životy pro ty, kterým úraz převrátil svět. Bohužel se najdou lidé, které podobné sumy lákají k podvodům. Prosím, nikdy to nedělejte, pravda se vždy ukáže. A místo tučné sumy na účtě vás budou čekat velké nepříjemnosti.

Potkalo to i skupinu zahraničních pracovníků, která nás kontaktovala s teoretickým dotazem, zda se odškodnění vztahuje i na ruce, které při výkonu práce rozdrtily těžké bedny. Ano, pokud šlo o pracovní úraz, nehrál v něm roli alkohol, drogy, či výrazné porušení pracovní kázně, teoreticky tu nárok na odškodnění samozřejmě je.

Ovšem ukázalo se, že pánové si vše pečlivě naplánovali. A možná by bylo složitější na to přijít, kdyby se nestala náhoda. Na poli totiž jednoho dne venčil svého psa mladý muž a svého miláčka si nahrával na video. Zaznamenal ovšem i něco jiného - ke svému šoku spatřil skupinu několika mužů, kteří si navzájem způsobovali těžká zranění rukou úderem lopaty. Samozřejmě zavolal policii, protože měl strach, že někomu ubližují. Jenže z celé akce se vyklubala snaha o pojistný podvod - muži si zranění způsobovali sami a měli pak v úmyslu vydávat vše za pracovní úraz.

Místo peněz tak mají na krku vyšetřování.

Zlákat se penězi je snadné, ale pamatujte, že k úrazům se vyhotovují zprávy, patří k nim lékařská dokumentace. Neničte proto své vlastní zdraví! Kompenzace je určena pro ty, kteří o něj přišli velkou smůlou či nešťastnou náhodou.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: