FB Nemoc z povolání karpální tunel | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Vašeho zdraví se při výkonu zaměstnání nemusí dotknout jen pracovní úraz. Velký problém je i nemoc z povolání. Co si pod tím představit? Zdravotní komplikace, které vzniknou v přímém vztahu k obsahu vaší práce, tedy například když se sestřička nakazí vážnou infekcí od nechráněného pacienta nebo pokojskou potrápí tenisový loket z častého stlaní postelí. A jaká potíž je běžná? Syndrom karpálního tunelu jako nemoc z povolání.

Karpální tunel nemoc z povolání

Pod pojmem pracovní úraz je snadné si představit průstřel ramene u policisty a u nemoci z povolání třeba nákazu covidem u lékařů na infekčním oddělení. Co si ale přesně představit u syndromu karpálního tunelu jako nemoci z povolání? V našem zápěstí je úzký průchod, kterým prochází důležité nervy. O syndromu karpálního tunelu mluvíme v případě, že je nepřirozeně stlačen ten hlavní, a sice středový nerv. Následky jsou velmi nepříjemné – jedná se o bolestivost, mravenčení, ale i sníženou hybnost. Léčba se může protáhnout a dokonce končit i operací.

Kdo karpálním tunelem jako nemocí z povolání trpí? Samozřejmě jde o typický problém lidí, kteří pracují u počítače a klikají myší. Ale věřte či ne, karpální tunel jako nemoc z povolání se nezřídka objevuje třeba i u dělnic, které musí u pásu neustále opakovat velmi podobné pohyby.

banner 1 kopie.png

Jak prokázat nemoc z povolání karpální tunel?

Samozřejmostí je, že karpální tunel jako nemoc z povolání musí identifikovat znalec. Potvrzuje je to tak, že znalec posoudí, že se jedná o nemoc z povolání a pošle poškozeného na kliniku pracovního lékařství. Nejlepší je rovnou oslovit experty na odškodnění, kteří dohlédnout na to, že znalec vezme v úvahu všechny subjektivně vnímané potíže a ocení je na adekvátní částku. Poškozenému pro kliniku pracovního lékařství připraví všechny potřebné dokumenty a pak už jen uplatňují částku, na kterou má klient nárok.

A na kolik si může člověk u syndromu karpálního tunelu u nemoci z povolání přijít? „Jak jsme si už říkali, karpální tunel dokáže poškozeného hodně potrápit, je to dlouhodobý bolestivý stav, který hodně omezuje. Konkrétní částka vždy závisí na daném případě. Obecně se odškodnění pro karpální tunel nemoc z povolání může vyšplhat i na 300 tisíc korun,“ říká náš specialista na odškodnění Tomáš Beck.

Trápí vás zdravotní potíže spojené s výkonem práce? Myslíte, že máte nárok na odškodnění, ale nevíte, jak reálně postupovat? Kontaktuje nás, rádi pomůžeme.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: [email protected]


Sdílet článek s přáteli / kolegy: