FB Nejvíce pracovních úrazů zaznamenala Praha | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

V prvním poletí letošního roku bylo podle ČSÚ hlášeno 23 278 pracovních úrazů, tedy téměř stejně jako za stejném období 2021. Přesným číslům jsme věnovali samostatný blog. V tom dnešním se ale zaměříme na to, jak si vedly jednotlivé kraje. Který region tedy zaznamenal nejvíce pracovních úrazů a kde se v zaměstnání zranilo nejméně lidí?

Podotýkáme, že se jedná o celková čísla, nikoliv o přepočet na počet obyvatel.

Suverénně nejvíce pracovních úrazů hlásilo hlavní město - 3 740 případů se žádný jiný kraj ani nepřiblížil. Na pomyslném druhém stupínku se umístily hned tři kraje – Středočeský, Moravskoslezský a Jihomoravský. V každém z nich se zranilo přibližně 2 300 osob, dělí je skutečně jen jednotky. Třetí příčku zabral s 1769 případy Ústecký kraj.

A kde se mohou pochlubit nejméně smutnými čísly? Jen dva kraje hlásí méně než 1 000 případů.

Dobře je na tom s 830 případy Liberecký kraj. A symbolickým vítězem je s „pouhými“ 530 nahlášenými pracovními úrazy Karlovarský kraj.

*

Ale ať už se vám pracovní úraz stal kdekoliv, Vindicia působí celorepublikově a ráda vám pomůže získat spravedlivou kompenzaci.

Nezapomínejte totiž, že pokud se zraníte v práci, máte v drtivé většině případů nárok na odškodnění. A to bývá vysoké, částka se v průměru vyšplhá téměř ke 600 tisícům korun. Spravedlivé kompenzaci za pracovní úraz ale často stojí v cestě lidská nevědomost a občas také úskoky firem, které se nechovají fér.

Proto se nebojte oslovit experty. Vážené a solidní firmy si neberou žádné peníze předem – věří ve své schopnosti a důvěřují svým odborníkům, že se jim podaří odškodnění vymoci. Takže lidé platí jen část získaného obnosu. I proto Vindicia vyznává heslo „neodškodníme – neplatíte.“ A se svou 90% úspěšností, stabilním týmem expertů a spokojenými klienty se určitě řadí mezi ty nejlepší a nejbezpečnější na trhu.

Neváhejte nás proto kontaktovat! Nezmýlíte se a nic neztratíte.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: