FB Náš expert poskytl pro ČRo rady, jak se chovat po nehodě v zahraničí. Proč si dát pozor i na policii? | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Kdo by se netěšil na letní dovolenou? Sednout do autobusu, vlaku či letadla a nechat se přemístit rovnou na vysněnou destinaci, kde čeká příjemné povalování či aktivní odpočinek. Ti prozíravější si ještě před cestou vyřídí pořádnou a neprůstřelnou pojistku podle našich rad.

Jenže pokud sedáte do auta a k cíli se vezete sami, hrozí vám jedno riziko navíc. Dopravní nehoda. Bouračka je stresující za všech okolností, komplikace se ale ještě stupňují, jestliže se přidá jazyková bariéra. U dopravních nehod v cizině číhá na Čechy celá řada pastí - a patří mezi ně i jazyková bariéra.

"Bohužel se nelze úplně spoléhat ani na oficiální autority, jako je policie. Setkali jsme se s případy, kdy se policistům nechtělo nehodu řešit - vždyť boural cizinec, vše by bylo hrozně složité, protahovalo by se to. Tak využili neznalosti poškozeného řidiče a nechali mu podepsat dokument v jazyce, kterému nerozuměl. Netušil tedy, že potvrdil nepravdivou verzi, že za nehodu mohou obě strany a nebudou tedy nic řešit," lituje Tomáš Beck, expert na kompenzace společnosti Vindicia. Bohužel to znamená jediné - často smrtelnou ránu jakýmkoliv snahám o odškodnění po dopravní nehodě v zahraničí.

Co tedy po nehodě v cizině dělat, a čemu se rozhodně vyhnout? Na to odpovídal Tomáš Beck moderátorce Českého rozhlasu.

Krátký rozhovor, který začíná v čase 13:16, si můžete poslechnout ZDE :-)

cro.JPG


Sdílet článek s přáteli / kolegy: