FB Méně nehod? Může za to nouzový stav, mírní optimismus Vindicia | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Na první pohled to zní velmi pozitivně: od ledna do srpna se na silnici stalo výrazně méně dopravních nehod. Oproti loňskému roku jejich množství kleslo o významných 10 procent. Jenže za příjemně vyhlížejícími čísly nestojí ohleduplnější jízda či důslednější respektování pravidel. “Od března do května platil nouzový stav, lidé tak na cesty vyráželi výrazně méně často. Na statistikách nehod se to stále ještě podepisuje,” mírní optimismus Tomáš Beck, expert na odškodnění společnosti Vindicia.

 

V prvních osmi měsících letošního roku se tak na českých silnicích stalo 63 088  dopravních nehod, zatímco loni jich bylo plných 69 970. Mírně se zvýšil podíl bourajících motorkářů, a to především o prázdninách. V červenci a srpnu byli účastníky 3,6 % všech nehod. 

 

Oproti loňsku se snížilo také množství bouraček s tragickými dopady. Počet obětí dopravních nehod klesl přibližně o 8 procent. „Jen mírně se zvýšil podíl bourajících motorkářů, tedy cestujících na mopedech i silnějších a slabších motorkách. Jejich případy však častěji končí osudově. Motorkáři jsou letos účastníky každé 43. nehody, která se na silnici stane. Přesto představují 14 procent všech obětí. Každý sedmý člověk, který přišel na vozovce o život, tak seděl na motorce“ uvádí Beck. 

 

Vindicia připomíná, že při vyplácení odškodnění se u motorkářů pojišťovny ohlíží i na takové aspekty, jako je správné použití homologované helmy. Další rady si můžete přečíst v blogu, který se právě na milovníky jedné stopy zaměřuje.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: