FB Má cenu bojovat o odškodnění? Ano, ve hře jsou stovky tisíc | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Jaký je nárok na odškodnění po nehodě? A co když se ve škole zraní moje dítě? Je možné získat kompenzaci za pracovní úraz? Jaká je výše odškodnění? 

 

Vindicia pro vás připravila seriál článků, abyste se v těchto otázkách lépe vyznali. Pokud se vy nebo vaši blízcí zraníte například při nezaviněné dopravní nehodě, ve škole nebo v práci, máte nárok na odškodnění. Částka by měla být přiměřená následkům - čím jsou vážnější a čím větší mají vliv na váš další život, tím bude vyšší

 

Pojišťovny chtějí platit jen část nároků

Kde je háček? V zájmu pojišťoven často není vyplatit celou částku, která by byla adekvátní. V průměru poškozeným přiznají jen třetinu toho, na co mají nárok. Proti postupu pojišťoven se lidé moc nebrání. Češi totiž velmi často vůbec netuší, kdy mají na odškodnění nárok a jaká může být jeho výše. Ve výsledku přichází i o statisíce...

 

Chcete příklad? Podle zkušeností Vindicia dosahuje průměrné odškodnění za úraz při nehodě asi 800 tisíc korun. V závažnějších případech, kdy se zraněný potýká například s komplikovanou zlomeninou, přesahuje milion. Pokud se ale lidé spolehnou jen na pojišťovnu, odejdou s výrazně nižší částkou. 

 

Nárok na odškodnění pomohou určit odborníci

Proto se vyplatí obrátit se na odborníka, který váš případ posoudí a pomůže vám určit, zda je odškodnění, které nabízí pojišťovna, dostatečné. Pokud je taková společnost solidní, nebude chtít žádné peníze předem. Firma by měla mít vlastní tým expertů, který projde lékařské dokumenty, vyřeší případné nejasnosti a určí, jaké odškodnění je ve vašem případě adekvátní.


Pokud se rozhodnete, že vám taková částka stojí za trochu aktivity, Vindicia a její právníci vás budou rádi zastupovat ve sporu s pojišťovnou. Snažíme se, abyste získali adekvátní odškodnění, aniž byste měli starosti se sháněním advokátů pro vlastní ose. Umíme to. A proto u 93 % případů tu spravedlivou částku pro klienta získáme!


Sdílet článek s přáteli / kolegy: