FB Nehod bylo oproti loňsku méně, poškození mají nárok na odškodnění, říká Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Policie zveřejnila své statistiky dopravních nehod pro první pololetí. Jak jsme si na silnicích vedli? Podle policejních čísel to nebylo tak zlé.

Celkem se v období od ledna do června 2024 stalo 44 370 nehod, což je ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce o 646 bouraček méně. Nižší počet nehod se podepsal i na méně tragických důsledcích. Pokles policie zaznamenala v počtu obětí nehod i těžce zraněných lidí.

O život tak přišlo 210 lidí a 640 muselo řešit těžká zranění.

Naopak o 4,3 % přibylo lehce zraněných a zvýšila se také hmotná škoda - což může být dáno tím, že roste průměrná cena aut, která české silnice křižují.

banner 5 kopie.png

Nejvíce se letos bouralo v květnu, jen o trochu lepší čísla hlásí červen. Jediným měsícem, kdy počet bouraček nepřesáhnul 6 tisíc, byl únor, který je ovšem nejkratším měsícem.

Opatrnost je za volantem klíčová, ale pokud byste chtěli cíleně zpozornět v nejvíce kritický den, pak se připravte na pátek.

V drtivé většině jsou viníky nehody samotní řidiči osobních aut, mezi příčinami vede poněkud vágně pojmenovaný nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost.

Co je alarmující? Ve více než 2 000 nehodách hrály roli alkohol a drogy!


Vindicia připomíná, že mají poškození nárok na odškodnění. To zahrnuje bolestné, ošetřovné, dorovnání platu a další položky včetně kompenzace ztíženého společenského uplatnění. Dohromady částka v průměru vyšplhá až na milion korun, v případě těžkých následků je samozřejmě vyšší.

V minulém blogu jsme se navíc věnovali tomu, že právo na kompenzaci mají i příbuzní a blízcí vážně zraněných, popřípadě zemřelých.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: [email protected]


Sdílet článek s přáteli / kolegy: