FB Rady na postup po nehodě, abyste získali odškodnění, dodala společnost Vindicia
Vypnout Preloader

Ať už sedíte v autě s viníkem, nebo vás naboural někdo cizí, první kroky ke spravedlivému odškodnění po dopravní nehodě je třeba učinit hned na místě. Pokud to zdravotní a bezpečností stav dovolí, tento postup nevynechejte. Ve Vindicia jsme se mnohokrát setkali s tím, že se zdánlivě jasná situace změnila v nepřehledný zmatek, kdy najednou viník tvrdil, že právě on je poškozený.

Co vám tedy ve Vindicia radíme dělat, abyste nepřišli o spravedlivé odškodnění?

1) Postarejte se o bezpečí

V prvé řadě se samozřejmě zaměřte na své bezpečí i na stav svých spolucestujících, případně o posádku druhého auta. Pokud je to potřeba, zavolejte na pomoc sanitku a oznamte nehodu policii. Jedna bouračka stačí, proto se snažte zamezit tomu, aby do vás narazilo další auto. Zdraví je vždy na prvním místě!

banner 5 kopie.png

2) Vše zdokumentujte

Téměř každý má v kapse mobilní telefon. Vše proto hned vyfoťte, mělo by být jasné, kde se které auto nachází. Ze snímků nebo videa by mělo být patrné, jak se nehoda stala - tedy odkud které auto přijelo, kde je poškození.

3) Nahrajte si výpovědi svědků

I ve třetím kroku hraje významnou roli mobilní telefon. Nahrajte si výpovědi svědků, kteří potvrdí, jak se nehoda stala, zda jelo druhé auto významně rychleji. Vezměte si na svědky kontakt, nahrajte si i SPZ druhého vozu a kontaktní údaje dalších účastníků nehody. Některé aplikace umožňují nehodu hned nahlásit pojišťovně. Pozor naopak na podvodníky, kteří by se vám mohli sami ozvat a situace zneužít!

4) Vyfoťte si svá zranění

Pořiďte snímky poškození auta, ale také zranění. Dokumentujte veškeré modřiny a šrámy, i ty mohou hrát roli ve výši odškodnění.


5) Schovávejte si lékařské zprávy.

Pečlivě uschovávejte veškerou dokumentaci o nehodě i o následcích na zdraví. U doktora nezapomeňte nahlásit, jak se nehoda stala a veškeré další problémy, i ty, které se objeví i týdny po nehodě, zmiňujte právě v souvislosti s bouračkou. Některé následky, typicky bolesti hlavy, krku či psychické potíže, se mohou objevit až s výrazným zpožděním.

6) Kontaktujte experty

Lidé, kteří se snaží získat kompenzaci po vlastní ose, získají jen asi třetinu částky, na kterou mají nárok. Experti vám poradí, na co vše máte právo a jak postupovat, abyste spravedlivé odškodnění získali.

Nezapomínejte, že odškodnění za dopravní nehodu dosahuje v průměru milionu korun. Za takovou částku už stojí za to bojovat!


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: [email protected]


Sdílet článek s přáteli / kolegy: