FB Častá otázka: jít do občanskoprávního sporu, nebo do sporu s pojišťovnou? | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Lidé, kteří se ptají, jak řešit odškodnění, často netuší, jak postupovat. Jeden ze základních problémů, se kterými se setkávají, je nepochopení rozdílu mezi občanskoprávním sporem a sporem s pojišťovnou.Pojďme se tedy na tento rozdíl podívat blíže.

Představme si klasickou situaci - zraníte se při nezaviněné autonehodě. Máte tak nárok na odškodnění. Jak už jsme uváděli, následky zranění oboduje lékař a určí, jakou částku vám vyplatí pojišťovna, u které je pojištěn viník nehody. Pokud lidé tento krok provedou sami za sebe, podle zkušeností Vindicia jim pojišťovna nabídne sotva třetinu toho, na co mají právo. 

Co když se vám to ale nelíbí? Poté následuje spor, kdy buď pojišťovna plnění zamítne nebo plní pouze částečně a je na klientovi, aby zabojoval o vyšší plnění. Pokud své nároky hájíte s Vindicia, advokát již od počátku uplatňuje všechno, na co máte reálně nárok - bolestné, ošetřovné, cestovné, ztížení společenského uplatnění, ale i ušlý výdělek nebo zisk, pokud jste OSVČ. Při ukončení plnění se sečte rozdíl a částku, kterou pojišťovna odmítla proplatit, předáváme k soudnímu řízení – zde nastává již občanskoprávní spor.

Podobné je to i při plnění komerčních pojistek životních či úrazových, u majetkových pojistek domácností a odpovědnosti, kde jsou nároky uplatněny na pojišťovnu, kde jste si pojistku sjednali vy.Boj o náležité odškodnění tak může začít jako spor s pojišťovnou a skončit jako spor občanskoprávní.

Naše společnost veškeré tyto spory řeší prostřednictvím svých smluvních advokátních kanceláří. Spolupracujeme se zkušenými profesionály, kteří tento obor řeší řadu let a ve sporech o odškodnění dosahují výborných výsledků. Neváhejte se na nás obrátit, rádi vám pomůžeme. Připomínáme, že máme skvělou úspěšnost - vyhrajeme v 93 % případů!

Více informací najdete v našich blozích.


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: