FB Dobré zprávy! Na silnicích se umíralo méně | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

V závěru roku 2022 přišly velmi dobré zprávy z policejních statistik. Podle již uzavřených čísel se zdá, že loni výrazně ubylo obětí dopravních nehod. Šlo dokonce o nejméně tragický rok za více než 60 let!


Pokud se ještě nestane smutná nehoda s větším počtem mrtvých, vyžádaly si letos silnice za oběť 454 životů. Jedná se tedy o nejméně nešťastný rok od 1961, kdy Policie statistiky vede. Zdálo se, že letošek překoná rok 2020, kdy bylo obětí ještě o 7 méně, nicméně Policie následně statistiky upravila a čísla jsou ještě pozitivnější. "V roce 2020 navíc počet nehod a tedy i počet zemřelých ovlivnila epidemie covid 19. Mnozí z vás si ještě určitě vzpomínají na to, že několik měsíců byl vážně omezen pohyb, a to včetně cestování mezi okresy. Na silnicích tak byl výrazně menší provoz, což mělo pozitivní dopady na počet nehod i obětí," připomíná Tomáš Beck, expert na odškodnění po nehodě z Vindicia.

Výborné statistiky zaznamenal především prosinec. Zemřelo 32 osob, což je o 18 méně než ve stejném měsíci v loňském roce! To je obrovský rozdíl, který nás samozřejmě těší.

"Aby ale dobrých zpráv nebylo příliš, vzrostl jak počet nehod pod vlivem alkoholu, tak množství lidí, kteří se při nehodě lehce i těžce zranili. Spousta lidí netuší, že mají po bouračce nárok na odškodnění, popřípadě nemají ponětí, jak se k němu dostat. Zmatkují, popřípadě jim to vůbec nepřijde na mysl. Připravili jsme proto sérii blogů, kterými se snažíme veřejnost vzdělávat," připomíná Beck.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: