FB Vleklá nemoc může zkomplikovat cestovní pojištění | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Chystáte se na dovolenou v zahraničí? Ti prozíravější z vás se před podobnými cestami pojistí - a samozřejmě si přečtou veškeré podmínky a výjimky ;-) Ovšem existuje jeden faktor, který celý tento zdánlivě jednoduchý proces komplikuje, a zároveň se o něm příliš nemluví.

Velkým problémem jsou chronické nemoci, jako astma, potíže se srdcem či vysoký tlak.

Co tím myslíme, ukážeme na příkladu. Žena odjela na dovolenou do Egypta a před cestou si samozřejmě vyřídila pojištění. Měla ovšem smůlu a na místě onemocněla a respirační problémy ji přivedly až do místní nemocnice. Nedělala si velké starosti, měla koneckonců pojištění. Jaké ale bylo její překvapení, když pojišťovna odmítla plnit pojistku, protože žena dopředu neuvedla, že má astma!

Pojišťovny vyžadují, aby na chronická onemocnění klienti upozornili a speciálně se připojistili. Ovšem zároveň tento požadavek aktivně nekomunikují. Zkuste si tuto položku zkusmo najít v online formulářích pojišťoven, kde se dá smlouva vyřidit za pár minut - nenajdete ji. Musíte pojišťovnu sami kontaktovat a na možnosti se zeptat.

Někdy se ale stane, že pojišťovna nenabídne připojištění za extra poplatek, ale celou žádost kompletně zamítne.

Koneckonců podobnou zkušenost má i autorka tohoto blogu. Na začátku roku bojovala s podrážděnou slinivkou, kterou však zvládla pomocí striktní diety a běžně dostupných léků. Zásah lékaře nebyl zapotřebí. Přesto před dovolenou v rakouských Alpách na konci února chtěla mít kvůli pojištění vše zajištěné pro případ, že by se slinivka v zahraničí znovu ozvala. S lékařem pro pojišťovnu vyplnila příslušný dokument, který potvrzoval, že cesta není nijak nebezpečná a pojišťovně zdůraznila, že již týdny jí normálně, intenzivně sportuje a původní problém si nejenže nevyžádal ošetření či hospitalizaci, ale dokonce ani jakýkoliv pracovní výpadek. Pojišťovna přesto pojistku zamítla.

V takovém případě se pokuste zajistit pojištění u jiné instituce.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: