FB Srážka tramvají - zranění cestující mají nárok na odškodnění | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Velmi nepříjemnou tečku měl den pro cestující, kteří v noci 14. března jeli tramvají po Evropské v Praze. Dvě tramvaje do sebe narazily, což mělo bohužel za následek hned 4 zranění, byť podle médií naštěstí nikoliv vážná. Vindicia připomíná, že mají v takovém okamžiku lidé nárok na odškodnění. Aby na něj ale dosáhli a bylo vysoké a spravedlivé, je třeba, aby poškození postupovali podle několika pravidel, která maximalizují šanci na úspěch.

1) Vše zdokumentujte!

Jestliže to situace jen trošku dovolí, určitě si vše nafoťte. Jak nehodu, tak i její následky v podobě zranění či poškozených věcí. Neváhejte se obrátit na ostatní a poprosit je o svědectví, popřípadě naopak podpořte vy je. Vyměňte si kontakty.

2) Kontaktujte policii

Pokud není policie na místě, sami ji zavolejte. Určitě neodcházejte s tím, že máte jen malé zranění a budete ho řešit později sami. Nevíte přece, zda se z něj nevyklube něco zásadnějšího. A rozhodně budete potřebovat mít potvrzení policie, že jste byli přímo na místě a nehody jste se účastnili. Bude to pro vás důležitý doklad, u kterého se při odškodňování opřete.

3) Lékař ať vše uvede do zdravotní dokumentace

Chtějte, ať lékař všechna vaše zranění zaznamená do zprávy. Popište mu, jak se vaše tělo hýbalo po srážce a trvejte na tom, aby to bylo zaznamenáno. U zranění v hromadné dopravě je typické, že se až se zpožděním objevují například bolesti hlavy či krční páteře. Je důležité umět prokázat, že mají souvislost s touto událostí. Výjimkou bohužel nejsou ani fobie, kdy se například lidé bojí cestovat hromadnou dopravou, což je velmi omezující. I toho se týká odškodnění.

4) Nenechte se uspokojit návrhem dopravního podniku

Všechny dopravní podniky i přepravní firmy jsou ze zákona pojištěny, takže mají z čeho odškodnění zaplatit. O to starost mít nemusíte. Problém ale může být v částce, protože nabídnutá kompenzace bývá nezřídka velmi výrazně nižší, než na co má poškozený právo. Proto se nebojte vzít si čas na promyšlenou a v mezičase kontaktovat odborníky, kteří vám poradí, na co vše máte nárok a v jaké výši. Společnost Vindicia je expert na odškodnění, na kterého je spoleh a dokáže se vším pomoci.

Lidem z pražské nehody přejeme brzké uzdravení!


Sdílet článek s přáteli / kolegy: