FB Příběhy klientů se mi vrývají do paměti, říká Tomáš Beck z Vindicia | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Společnost Vindicia pomohla získat spravedlivé odškodnění už stovkám Čechů. Kdo ale za firmou stojí? Expertem na zisk kompenzací je Tomáš Beck. Popovídali jsme si s ním o tom, co ho k oboru přivedlo a co ho na něm baví.

 

Vindicia funguje v podstatě jako rodinná firma. Jaké jsou její kořeny a okolnosti vzniku?

Historie naší společnosti sahá hluboko před datum, kdy reálně vznikla. Celou společnost založila moje mamka, která s tímto bussinesem začala před založením Vindicie, a to jako fyzická osoba. Tehdy spolupracovala s jednou advokátní kanceláří. To byl rok 2014. Takto to trvalo do roku 2016, kdy maminka založila Vindicii, protože práce již bylo hodně a omezovat se na služby jedné advokátní kanceláře již nebylo možné. A hlavně mohla po založení firmy celkově zlepšovat služby. Již v této době jsem se (ještě jako student Bezpečnostně právních studií, na které jsem šel po dokončení studií archeologie) zajímal o činnost firmy, dodával jsem nápady a propojil jsem mamku s několika mými známými z Velké Británie, kde pracovali ve společnosti podobné, jako je ta naše. Díky této vazbě jsem tam byl také mamkou koncem roku 2016 vyslán na stáž do této společnosti. Spojil jsem to s prohloubením studia angličtiny a hlavně jsem dovezl prakticky nový koncept fungování, který jsme začali implementovat do naší firmy. V zahraničí je běžným zvykem, že téměř každý, co prodělá nějakou nehodu, se obrací na odborníky, kteří mu pomohou. Díky tomu jsem byl požádán, abych nastoupil již naplno do Vindicie a v květnu 2017 jsem nabídku přijal.

Jaká je vaše konkrétní role?

Jsem obchodní ředitel a prokurista společnosti. Dále jsem spolumajitelem jihočeské frenšízy. Mojí hlavní náplní je modernizace, řešení funkčnosti našich vnitřních systému, kde se veškeré případy řeší, domlouvám nové spolupráce a mimo jiné se podílím i na zaškolování nových struktur, zpracovatelů atd. Jak již to v rodinné firmě většinou bývá, hlavně jsem oporou a poradcem pro naši jednatelku/mojí mamku.  

Čím se Vindicia od ostatních firem liší?

Právě tou inspirací, kterou si bereme z angloamerické tradice, kde má život výrazně větší cenu. A zásadní pro potenciální klienty je, že pokud se s námi spojí ve snaze získat adekvátní odškodnění, nevzniknou jim žádné vstupní náklady. Dokud jim peníze nevymůžeme, lidé nic neplatí. Nemohou se tedy zmýlit a nic neriskují. Buď jim pomůžeme, což se děje v 93 % případů, nebo o nic nepřijdou. Naše úspěšnost je ale opravdu vysoká a věřím, že klienti spojení s námi nelitují. Úspěšní jsme proto, že ke každému případu přistupujeme individuálně. Po inspiraci v zahraničí, jsme dali dohromady skvěle fungující tým, který se skládá z mnoha odborníků z řady zpracovatelů, advokátů se zaměřením na materiální a nemateriální újmu, soudních znalců kteří dělají posudky podle metodiky nejvyššího soudu.Toto je podle mého nejdůležitější. Velmi me rozčilují společnosti, které tvrdí, že lidem poskytují podobné služby a pak vidím že nechali vypracovat posudky které jsou levné, ale nevýhodné pro klienty. U nás každý klient dostává prvotřídní péči a služby již od počátku řešení.Nemáme žádné skryté poplatky a jsme vždy a ke každému stoprocentně transparentní.

Jaký případ se vám vryl do paměti?

Těch je mnoho. Pamatuji si velmi dobře téměř každý případ, na kterém jsem se osobně podílel. Nejvíce se mi „pod kůži“ dostalo několik přběhů. Například případ malé holčičky, která byla zraněna při dopravní nehodě, když se vracela ze školního výletu. Bylo tenkrát zraněno mnoho dětí a pojišťovna za pomoci ředitele školy všem dětem nabídla jednorázovou kompenzaci v řádech desítek tisíc. Jedině rodina oné holčičky se obrátila na naši společnost a my jsme pro ni získali odškodnění cca 1,7 milionu. Podobně mám v srdci případ otrávených lidí z nemocnice ve Frýdlantu, kde bylo několik lidí otráveno při plánovaných operacích. Policie celý případ uzavřela s tím,  že nedošlo k žádnému pochybení nebo trestnému činu. Díky naší iniciativě se případ znovu otevřel a došlo se k závěru, porušení zákona o nakládání s léčivy a nyní mají naši klienty na účtech vysoké odškodnění.

Musíte hodně často bojovat s předsudky a omyly klientů? Jaké jsou nejčastější?

Velmi často jsou lidé nedůvěřiví, že to vůbec jde, bojí se že budou muset k soudu nebo raději odmítnou pomoc, protože se bojí závisti svého okolí. To je asi nejčastější. To že drtivá většina lidí neví, na co má nárok, již neřeším. Raději se snažíme všichni ve společnosti dělat velkou osvětu na našich stránkách, nebo pomocí médií a i napřímo. Ať už v tom, na co mají lidé nárok, jak se bránit, ale také co mohou očekávat a nenechat se napálit podvodníky z řad konkurence. Mnoho lidí si také myslí, že na svém úraze pohádkově zbohatnou. K tomuto mohu dodat jen to, že žádné peníze nestojí za žádný úraz a člověk by neměl věřit že za zlomenou nohu dostane desítky milionů atd. Bohužel občas se najdou lidé, kteří se nechají zlákat nesmyslnými sliby a velmi často se poté vracejí od konkurence a prosí o finální pomoc, která bohužel někdy již není možná. Nikdy nikoho neodmítneme a i když s námi nakonec klient z jakéhokoliv důvodu nespolupracuje, tak mu alespoň poradíme.

Máte ze své práce dobrý pocit? Musíte často přicházet do kontaktu s lidmi, kteří jsou zoufalí. Nepadá to na vás někdy?

Kdybych neměl dobrý pocit, tak bych ji nedělal a zůstal bych u původního záměru, živit se archeologií nebo historií. Z počátku jsem si každý příběh bral velmi osobně a silně se mě dotýkaly. Postupem času jsem se i v těch nejsmutnějších příbězích naučil hledat jiskru naděje a pomoci každému. Bohužel občas se to nedá, ale to je život. Důležité je pro mne, abych za sebe měl čisté svědomí a zkusil všechny možnosti. Naopak většinou dostáváme od klientů pochvalu a poděkování a to je pro všechny ve společnosti ta nejlepší motivace a palivo pro další práci. Ale vždy se objeví případ, který se mne dotkne více než jiný. S tím v tomto oboru musíme počítat.

Hodně se pohybujete v oblasti pojistek. Už se vám stalo, že se vás někdo pokusil podvést?

Ano, opravdu se stává, že se někdo snaží získat odškodnění za neexistující poranění, fingované dopravní nehody, pracovní úrazy atd. Naštěstí tyto podvody téměř vždy odhalíme a případ včas ukončíme. Pevně věřím, že naše metody odhalí každý pokus o podvod. Horší jsou podvody, které byly spáchány na našich klientech a oni je neodhalili a případně jim to znemožnilo získat adekvátní odškodnění, protože jim byly vnuceny absolutně špatné pojistky, nebo došlo k výraznému podpojištění majetku atd.

Zbývá vám při práci čas na koníčky? U čeho dokážete dobře relaxovat?

Miluji cestování, které jsem dříve hodně spojoval i se vzděláváním a tím i prací pro naši firmu. Objel jsem Asii, kde jsem se snažil nasát jejich přístup k životu. Do zahraničí se vydávám i kvůli své velké zálibě, kterou je potápění. Takže pokud to jen trošku jde, nesmím vynechat Rudé moře s jeho žraloky, delfíny, korály i stovkami druhů ryb. Ale krásně je samozřejmě i v Česku, kde cestuji nejraději v sedle své motorky. Celá rodina jsme příznivci jedné stopy. V posledních měsících mě plně odreagovává náš nový člen rodiny - malé štěňátko Zen.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: