FB Pracovníci z první linie chtějí odškodnění za covid 19 - na co se čeká? | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

I média potvrzují, že stále roste počet lidí, kteří onemocněli covid 19 v práci, měli poměrně těžký průběh a leckdy i vážné následky - a nyní za to požadují odškodnění. Velmi často o něj usilují pracovníci z první linie, kteří pracovali v bezprostředním kontaktu s nakaženými a drželi epidemii v Česku na uzdě.

Také Vindicia se hlásí desítky lidí, kteří mají podle našeho názoru na odškodnění právo. Jedná se o zdravotníky, policisty i pečovatele. Dosud není jisté, podle jakého klíče by se mělo postupovat, ve hře jsou ovšem pracovní úraz, nebo nemoc z povolání.

Jaký je nyní postup?

“Čeká se na první rozhodnutí soudů, na vydaný judikát,” vysvětluje Tomáš Beck, expert na odškodnění Vindicia. “Právě o něj pak půjde opřít všechny další požadavky. Zcela postačí, aby takový verdikt vynesl český soud. Platí, že čím vyšší úroveň, tím je takové rozhodnutí důraznější. Vyšší instance totiž může zrušit rozhodnutí nižší. My jsme ale spolu s našimi partnery z řad expertů přesvědčeni, že poškozeným odškodnění za covid, který chytili v práci, náleží,” dodává.

Co tedy dělat? Pokud jste přesvědčeni, že jste se nakazili covidem v práci, máte pravděpodobně nárok na odškodnění. Budeme moc rádi, pokud se nám ozvete. Můžete použít kontaktní formulář, zavolat či poslat mail. Váš příběh si vyslechneme a rovnou vám řekneme, co pro vás můžeme udělat. A nezapomeňte: pokud pro vás nic nevymůžeme, nic neplatíte!


Sdílet článek s přáteli / kolegy: