FB Pomohli jsme obětem otravy ve frýdlantské nemocnici | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

V listopadu 2018 otřásla Českem kauza devíti pacientů, u kterých došlo k otravě v době hospitalizace ve frýdlantské nemocnici. Naštěstí všichni přežili a dva z nich se spojili s Vindicia, která jim pomohla získat adekvátní bolestné - o dalším odškodnění se přitom ještě jedná. A co je podstatnou pointou celého příběhu? Nikdy se nebojte bojovat o své nároky! 

 

Přišli často na dlouho plánované, někdy dokonce i banální zákroky. Ve výsledku bojovalo devět z nich s otravou, někteří byli dokonce ve vážném stavu. Nemocnice totiž pravděpodobně pochybila ve způsobu podání narkózy.  

 

Někdo se nevzdal a získal desetitisíce

Pokud k takovému případu dojde a byť i nechtěným opomenutím jsou pacienti poškozeni, mají samozřejmě nárok na odškodnění. Vindicia na to upozorňovala okamžitě poté, co o případu otravy ve frýdlantské nemocnici informovala média

 

 “Česká legislativa na tyto situace pamatuje a každá nemocnice musí být pro tento případ ze zákona pojištěna.Pokud tedy k chybě dojde, je třeba, aby nemocnice uznala svou zodpovědnost a následně je odškodnění placeno z pojistky,” vysvětluje Tomáš Beck, expert společnosti Vindicia.

 

Rok od otravy ale situace vůbec nevypadala růžově - pacienti na jakoukoliv kompenzaci prožitých útrap stále čekali, na což jsme vytrvale upozorňovali. Samotný případ otravy byl navíc odložen. 

 

Přístup samotných pacientů se lišil. Jeden se spokojil s dárkem od nemocnice, která mu věnovala pilu, jiní chtěli odškodnění řešit po vlastní ose, dva spojili síly s Vindicia. 

 

A právě naši dva klienti nakonec v červnu 2020 slavili velký úspěch - získali bolestné ve výši několika desítek korun! Tedy přibližně dvakrát větší, než původně navrhovala nemocnice a její pojišťovna. Věříme navíc, že nejde o poslední kompenzaci. V současnosti se Vindicia snaží prosadit, aby byly odškodněny například i prožité psychické útrapy či výpadek podnikání.


Navíc se podařilo případ znovu otevřít, takže policie pokračuje v hledání viníka. Z toho plyne důležité ponaučení, že není třeba se vzdávat - a kdo o své nároky bojuje, ten většinou jen a pouze získá.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: