FB Pivo na dovolené před jízdou? Pozor, má vliv na odškodnění! | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Už několikrát jsme v našich blozích zdůrazňovali, že alkohol za volant nepatří. O odškodnění nebo jeho velkou část vás může připravit i v situaci, že jste nehodu sami nezavinili. Komplikací je dokonce i v situaci, kdy chce na kompenzaci dosáhnout spolujezdec, který si vědomě sedl k opilému řidiči. V Česku je tedy situace jasná, řízení se s pitím alkoholu zcela vylučuje.

Jak je tomu ale v zahraničí?

V mnoha oblíbených zahraničních dovolenkových destinacích si Češi pochvalují, že si mohou dát k obědu sklenku piva či vína, a přesto vyrazit na silnici. V Chorvatsku, Rakousku, Řecku, Španělsku či Itálii totiž platí určitá tolerance - často se pohybuje okolo 0,5 promile v krvi.

Jenže pozor! Zdánlivá výhoda a pohoda na dovolené se mohou proměnit ve velké problémy. Pokud v těchto zemích bouráte, alkohol bude v tu ráno brán za zásadní přitěžující okolnost! Bude tak mít vliv na výši pokuty i další sankce. Navíc může být relativně obtížné obsah alkoholu v krvi ohlídat - a jakmile přesáhnete tolerovanou úroveň, nastupují skutečně drakonické pokuty v řádech stovek eur. 

Rozmyslete si tedy, zda vám sklenka vychlazeného piva za problémy stojí. 

Bourali jste v cizině? Mohou se vám hodit další tipy od Vindicia.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: