FB Pády na chodnících: zraněné ženy získaly na odškodnění statisíce | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Ráno vyhlédnete z okna a okouzlí vás sníh a jinovatka, které přes noc pokryly ulice. Už se těšíte, až do té zimní pohádky vyrazíte. Jenže stačí pár kroků a padáte na namrzlém chodníku. Nikdo ho totiž neuklidil. Výsledek? Naražená žebra, zlomená noha a vyhlídka na pěkných pár dní až týdnů v posteli i na problémy s příjmy. Už jsme se věnovali tomu, jak získat odškodnění po pádu na chodníku. Dnes Vindicia přináší příběhy dvou žen, které úspěšně bojovaly o odškodnění.

V prvním došlo k pádu na pozemku, který patří městu. „Zde nakonec ani případ nemusel dojít k soudu. Důchodkyni, která si vážně poranila nohu, město vyplatilo 650 tisíc za ztížení společenského uplatnění a k tomu dalších 50 tisíc bolestného,“ uvádí Tomáš Beck, expert Vindicia..

Druhý případ už byl složitější. Poškozená žena upadla před panelákovým domem v místě bydliště a najít tak stranu, vůči níž by byl nárok na odškodnění uplatněn, se ukázalo jako velká komplikace. „Napřed jsme se obrátili na Společenství vlastníků jednotek, poté opět neúspěšně na město. Nakonec se podařilo zjistit, že je pozemek v gesci technických služeb, které se ovšem vyplacení odškodnění bránily. Případ tak skončil u soudu. Naštěstí zde zafungovali svědci události, kteří dosvědčili, že místo vůbec nebylo posypané, což potvrdili i záchranáři, kteří pro paní přijeli se sanitkou. Žena nakonec získala 200 tisíc jako bolestné a další milion korun za ztížení společenského uplatnění a ošetřovné,“ shrnuje Beck. Případ se ovšem velice táhl - od zranění až po vyřešení uplynuly takřka tři roky!

Tipy, jak zvýšit šanci na odškodnění po pádu na chodník, si nenechte ujít v našem minulém blogu.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: