FB Letošní rok na silnicích: bouralo se méně | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Epidemie koronaviru utlumila v roce 2020 život a dění v Česku. Mělo to však i pozitivní efekt - výrazně méně se totiž bouralo. Od ledna do listopadu klesl počet nehod o 12 % ve srovnání se stejným obdobím v roce 2019. Uvádí to Statistiky nehodovosti Policie České republiky.

Výbornou zprávou je i nižší počet raněných a zemřelých. V roce 2020 se na silnicích těžce zranilo 1 671 osob, což je nejméně od roku 1961. V pozitivním smyslu rekordní je v tomto směru i počet obětí - zemřelo 434 osob, o 77 méně než loni. Lví podíl má na situaci především na jaře vyhlášený nouzový stav, kdy lidé často vyjížděli auty jen v opravdu nejnutnějších případech.

“Stále se ale setkáváme se stejným neštvarem - lidé netuší, na co mají nárok. Když se navíc nehoda stane, jsou v šoku a bezprostředně řeší hlavně ty nejhorší následky, tedy zranění své nebo jejich blízkého. Odškodnění po dopravní nehodě tak nechávají na vedlejší koleji. Jenže pokud se spolehnou na návrh pojišťovny, v průměru získají jen třetinu toho, na co mají právo. Proto se vyplatí obrátit na experty, kteří dokáží zprostředkovat zdravotní posudek podle aktuální metodiky. Z desítek tisíc korun jsou pak leckdy částky, které přesahují milion,” shrnuje Tomáš Beck, expert na odškodnění ze společnosti Vindicia. O spokojenosti klientů společnosti vypovídá i dobré hodnocení firmy na Google.

Vindicia zdůrazňuje, že je dobré dopředu vědět, na jaké odškodnění po dopravní nehodě má člověk právo, z čeho se kompenzace skládá. Nemusí pak zásadní informace hledat v situaci, kdy už k problému dojde a která je sama o sobě velmi stresující.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: