FB Kauza otravy ve frýdlantské nemocnici: klientům jsme vymohli stovky tisíc | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Letos v listopadu uběhnou dva roky od otrav ve frýdlantské nemocnici. Co se tehdy stalo? Ještě stále to není jasné, protože vyšetřování a s tím i pátrání po viníkovi dosud pokračuje. Jisté je pouze to, že devět pacientů, kteří většinou přišli na déle plánované lehčí zákroky, skončilo s otravou krve, někteří dokonce na jednotce intenzivní péče. Dva z nich se spojili s Vindicia, abychom pro ně získali adekvátní odškodnění. Už na začátku léta oba obdrželi bolestné ve výši desítek tisíc korun. Tím to ale neskončilo - nechali jsme vyhotovit odborné lékařské posudky, které hodnotily dopady otravy na společenské uplatnění, na zdravotní i psychický stav. Oběma klientům tak v těchto dnech přistála na účet částka ve výši několika stovek tisíc. Kauza tak pro ně definitivně končí.

 

“Tento případ znovu ukazuje, jak velmi důležité je spojit se s experty, pokud chce někdo dosáhnout adekvátního odškodnění. Televizní reportáž uvedla, že jiný poškozený pacient získal daleko nižší částku. Média to nepřesně dávala za vinu vyššímu věku tohoto pána. Jenže klíč bude nejspíše v tom, jaký byl vyhotoven lékařský posudek. Naše klientka je starší než pacient, jemuž se věnovala reportáž, a zároveň má pravděpodobně méně závažné dlouhodobé následky. Přesto byla odškodněna výrazně štědřeji,” vysvětluje Tomáš Beck, expert na odškodnění z Vindicia. Podle jeho slov se sice věk na výši odškodnění podepsat může, ale rozdíl mezi osobami se stejnými následky by neměl být veliký.

 

Jedním z postižených byl Karel Šípek. "Před dvěma roky jsem byl v nemocnici kvůli v podstatě banálnímu zákroku, otrava mi způsobila velké potíže. S výší vymoženého odškodnění jsem spokojený. Mám radost, že je možné dosáhnout spravedlnosti. Konečně se vše uzavřelo a máme klid," uvedl Šípek.

 

Vindicia zároveň chválí nemocnici, která nároky poškozených uznala, takže mohla pojišťovna bez dalších prodlev klientům peníze vyplatit. “Vždy se může stát chyba. Zásadní ale je, jak se k ní instituce postaví,” říká Tomáš Beck. Připomíná, že pro podobné případy jsou nemocnice ze zákona pojištěny, peníze tak nejdou z její kapsy.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: