FB Češi úrazy podceňují – nejsou na ně mentálně ani reálně připraveni | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Zranění v zaměstnání, při bouračce nebo následky lékařského pochybení? Češi si velmi často myslí, že se jich podobná situace netýká.

Asi 40 % se skoro neobává, že by je někdy potkala nehoda v práci, třetina nemá strach z pádu na neudržovaném chodníku. Podobná čísla ukázal průzkum od agentury STEM/MARK, který si nechala Vindicia udělat, také v oblasti lékařského pochybení. Takřka vůbec nejsou Češi nervózní ohledně úrazu na sportovišti. Zdaleka nejvíce si lidé připouští možnost úrazu u dopravních nehod. Mají v podstatě pravdu, právě v silničním provozu mají menší možnost svůj osud ovlivnit a i jejich vlastní opatrná jízda může skončit havárií, pokud na vozovce potkají piráta. I z tohoto důvodu se bouraček a jejich následků obává 42 % respondentů.

Vindicia, která se specializuje na odškodnění po dopravních nehodách, kompenzace pracovních úrazů a další případy, však doporučuje, aby si některé zásady lidé alespoň pročetli a následně nebyli zaskočeni.

„Málokdo z nás myslí preventivně na to nejhorší. Teoretické přípravě na něco, co vůbec nemusí nastat, věnuje čas opravdu jen menšina lidí. Ale odškodnění za pracovní úraz či kompenzaci dopravní nehody může opravdu potřebovat každý z nás. A pokud ne přímo my a naše rodina, pak k tomu může dojít u našich kamarádů, kolegů či blízkých, kterým pak lze pomoci a poradit. Vyplatí se znát základní informace o tom, jak v takovém případě postupovat. I kdyby to znamenalo jenom pročtení článku, který zajistí alespoň malou orientaci v tématu. Může to být zcela zásadní pro získání spravedlivého odškodnění. Pokud už člověk do podobné situace spadne, je to většinou zcela nečekané. Velice často následně nemá vůbec čas, sílu ani energii cokoliv studovat. Zpravidla se soustředí na to, aby se on či jeho blízcí uzdravili, aby bylo pečováno o děti a zajištěno základní přežití. Otázky finanční kompenzace jsou úplně bokem. To se ale lidem nezřídka vymstí, protože pokud se spolehnou na pojišťovnu, získají sotva třetinu částky, na kterou mají skutečný nárok,“ varuje Tomáš Beck, expert na odškodnění Vindicia.

Kde najít tipy a pro odškodnění? V našich blozích, které pro vás Vindicia píše. Najdete zde jak obecné informace ke kompenzacím, tak i podrobnosti k odškodnění pracovních úrazů, odškodnění po dopravní nehodě a dalším.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: