FB Autonehoda: na co nikdy nezapomeňte, pokud chcete odškodnění | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Dopravní nehoda pochopitelně patří mezi velice stresující situace, natož pokud při ní dojde k vážným zraněním. Pokud jste jejím účastníkem, samozřejmě napřed dokončete všechny kroky, které vedou k tomu, abyste vy i ostatní přežili a vyvázli s co nejmenšími následky. Existují ale kroky, které vám pomohou maximalizovat šanci na vyšší odškodnění. Vyplatí se je znát. Co tedy bezprostředně po nehodě pomůže?

Situaci si vyfoťte

Možná byste byli překvapeni, jak často vyvstanou debaty o tom, jak se nehoda skutečně stala. Pomoci do určité míry mohou mobilní telefony. Pokud to situace dovolí, vše si rychle nafoťte – polohu aut, celou situaci nehody, ale i samotná nabouraná auta. V nouzi největší, pokud bude vaše (pravdivá) verze vniku nehody zpochybňována, mohou fotky posloužit jako silný argument.

Zajistěte si svědky

Kromě telefonu se mohou hodit i lidé, kteří u nehody byli a vše viděli. Poproste je o kontakt, nejlépe o jméno, telefon a e-mail. Mohou vám dosvědčit třeba to, že právě vy jste jeli po hlavní silnici a druhý řidič vám nedal přednost. Nedovolte, aby byly o příčině havárie pochyby, mohli byste být označeni za částečného viníka a následně by vám bylo odškodnění kráceno.

Zdokumentujte svá zranění

V nemocnici samozřejmě do lékařské zprávy zaznamenají zlomeniny a další úrazy. Ale kompenzace za dopravní nehodu by se měla týkat i drobnějších následků, jako jsou škrábance, modřiny a podlitiny. Ty přitom relativně brzy zmizí – opět vytáhněte mobilní telefon a následky nehody si zdokumentujte.

Samozřejmostí je, abyste tyto kroky provedli nejen u sebe, ale i u ostatních účastníků nehody, ať už se týká vaší rodiny či spolucestujících.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: